Pentaho

 View Only
  • 1.  Pentaho 9.3 CE load time issue

    Posted 19 days ago
    Been using 9.1 CE for over a year, but recently decided to move to Azure cloud, so installed the latest version 9.3.
    Configured everything the same, and for the most part it works fine, but every now and then I get a long load time when refreshing a CDE dashboard or simply trying to edit a dashboard from the PUC.

    JS console shows a file that takes 3.3 min to load up.  It's not always the same file, most of the time it's the mode-html.js file, but regardless of which file, it's always 3.3 minutes.  If I were to just stop the load, and refresh the page, it would load up instantly.

    Tried to figure out if it's the new Azure server, so I put 9.1 on the same server, and so far this issue has not come up.  Kind of lost on what to look for, any suggestions would be most appreciated.  I think we're just going to roll with the 9.1 version for now, which means manually fixing the Log4J issues manually, but would have been nice to be on the 9.3 version, if only it didn't have this issue.  Just curious if anyone else might have some insight, as I certainly am not a java or pentaho expert.
    Regards,
    Wes



    ------------------------------
    Wesley Massaker
    ------------------------------


  • 2.  RE: Pentaho 9.3 CE load time issue

    Posted 12 days ago
    I think this is not accepted because I have same type of isssue.  Iraqi Dinar Guru
    ------------------------------
    Kathy brok
    Online Customer Support
    Taurus
    ------------------------------



  • 3.  RE: Pentaho 9.3 CE load time issue

    Posted 9 days ago
    Kathy:
    Are you opening one of the default CDE dashboards included on Pentaho 9.3 or one you have built prior in 9.1?
    Are you selecting the CDE file and click on Edit from File Actions?
    What version of JDK are you using?
    I am asking because I am not seeing the same behavior when trying to open the Steel Wheels > CTools Dashboards

    ------------------------------
    Carlos Lopez
    Application Architecture Engineering - Expert
    Hitachi Vantara
    ------------------------------



  • 4.  RE: Pentaho 9.3 CE load time issue

    Posted 9 days ago
    Wesley
    Are you opening one of the default CDE dashboards included on Pentaho 9.3 or one you have built prior in 9.1?
    Are you selecting the CDE file and click on Edit from File Actions?
    What version of JDK are you using?
    I am asking because I am not seeing the same behavior when trying to open the Steel Wheels > CTools Dashboards

    ------------------------------
    Carlos Lopez
    Application Architecture Engineering - Expert
    Hitachi Vantara
    ------------------------------